HerVerbinden

Advies | (contra) Expertise | Herstelbemiddeling | Onderzoek | Ouderverstoting | Training

Columns

Aanwezigheid en diversiteit van moeder- én vader- rol/eigenschappen essentieel voor ontwikkeling kinderen

Het onderwerp van onbalans in mannelijke invloed op kinderen in hun ontwikkeling, waar Martine Delfos opnieuw aandacht voor vraagt en op een heel duidelijke wijze verwoord (in artikel van Jan de Graaf -Bron:Captise-  Lees), mag wel weer wat hoger op de maatschappelijke agenda als het gaat om de ontwikkeling van kinderen.

Laten we er aan werken dat kinderen in hun ontwikkeling, met name in de eerste 12 jaar (peutergroep/kleutergroep/basisschool), met meer diversiteit (vrouw/man rol-voorbeelden/invloeden) in aanraking komen.

Dat we inzien hoe belangrijk het is om belangrijke hechtingsfiguren (bijv. beide ouders en familieleden) -ook na een scheiding- beschikbaar te houden in het leven van het opgroeiende kind. Langdurige afwezigheid (=onbeschikbaarheid) is funest voor de veilige hechting en band die kinderen nodig hebben.
Creëer voor kinderen daarom de mogelijkheden tot het behouden van en verder kúnnen opbouwen en onderhouden van deze veilige hechting (met ouders en familie) en basis voor een gebalanceerde sociaal-emotionele en identiteits- ontwikkeling.

De organisatie van het leven en de structuur voor kinderen zijn primair taken voor de volwassenen rond de kinderen. Dat zijn ouders, familie/netwerk, buurt, gemeenten, overheid (jeugdinstellingen/organisaties, politiek).

 

13 juni 2015 - © Erik van der Waal - HerVerbinden.nl

 

 

HV Billboard400px

PASG
Internationale studiegroep parental alienation [ www.PASG.info ]
HerVerbinden nl PASG logo
Voorzitter Parental Alienation Study Group: William Bernet, M.D.
[Professor Emeritus, Department of Psychiatry, Vanderbilt University School of Medicine, Nashville, Tennessee, USA]


EAPAP
European Association of Parental Alienation Practitioners
Family Separation Clinic, London, UK
www.eapap.eu
HerVerbinden nl EAPAP logo


LinkedIn profile:
LinkedIn 100x28px

 

 
    HerVerbinden-logo-v1-geel-r           Copyright 2014-2020  HerVerbinden.nl    |   Nederlands Expertisecentrum Geëscaleerde Scheidingen

HerVerbinden - KvK: 62647695 IBAN: NL91 SNSB 0907966535 BTW: NL001263447B69